mandag 25. august 2014

Filminspilling/byvandring

RAKE visningsrom har invitert Jordi Colomer, en Spansk videokunstner, utdannet arkitekt, til å gjøre en ny produksjon for Trondheim. Utstillingen åpner den 5. september, og vil finne sted i det ikoniske parkeringshuset i Elgesetergate.

Til utstillingen skal Jordi lage tre nye filmer, to av filmene tar utgangspunkt i arkivmaterialer fra paradene som markerte åpningen av UKA. Hovedformålet med paradene var å annonsere til resten av Trondheim befolkning at UKA hadde åpnet.

I dagens Trondheim synes Colomer at Svartlamon er et av de mest interessante stedene i Trondheim og ønsker gjennom en parade å vise hvilke verdier Svartlamon står for. En sentral verdi nedfelt i det byøkologiske forsøksområdet er miljø og klimautfordringer. Svartlamon skal være en bydel med høy eksperimentering innen disse problemstillingene.

Jordi ønsker ikke å lage en tydelig politisk kommentar, men gjennom humor som virkemiddel ønsker han å få folk til å reflektere over sine egne omgivelser. Det politiske kommer gjerne frem i form av subtile hint, der det er opp til publikum selv å bestemme hva han egentlig ønsker å oppnå.

Tirsdag 26 august inviterer RAKE alle som er opptatt av verdier nedfelt i Svartlamon til å stille opp på en parade gjennom Trondheims gater. Paraden vil gå fra Svartlamoen til parkeringhuset i Elgestergate. Sentralt i paraden vil det være 5 pappbiler i fullskala. Kanskje som en kommentar til bilproblematikken i Trondheim...
I morgen er det GIS-kurs for noen, men hvis det er noen som har lyst til å være med på paraden så er dere hjertelig velkomne!

Oppmøte blir på Svartlamon klokka 12.00 i morgen. (På plassen utenfor ReMida, bak barnehagen). Men man kan også møte opp underveis og bli med i paraden. 
Ring Trygve på 993 88 725 for å finne ut hvor paraden befinner seg til et hvert tidspunkt.
Det blir servert mat underveis på veien opp til Elgesetergate.

Pappbilene vi har bygd til paraden i helga

Den opprinnelige paraden for UKA

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar