tirsdag 12. august 2014

Transport i Trondheim

Keith Negley
Denne høsten skal dere jobbe med hele Trondheim. De første ukene skal vi ha en analysedel og utvikle et grovkonsept og det vil da bli behov for å oppsøke steder rundt omkring i byen, steder dere kanskje ikke har vært før og steder dere går forbi hver dag men som dere kanskje vil se på med nye øyne i løpet av semesteret.

Det finnes mange måter å komme seg rundt i Trondheim på. Man kan kjøre bil, buss, trikk, tog, gå, jogge, skippe, kjøre segway, sparkesykkel, rollerblades, skateboard, snakeboard, hoppestokk osv. Dere oppfordres til å prøve så mange som mulig av disse for å lære dere å kjenne byen og merke på kroppen hvordan det er å komme seg rundt.
Selv om alle disse transportmåtene har sin sjarm vil jeg anbefale så mange som mulig å ta med seg/anskaffe en sykkel. Man får sett overraskende mye og blir godt kjent med byen på et par ettermiddagsturer. Det gjør også at man kommer seg raskt til og fra skolen.En sykkel behøver heller ikke være veldig dyr, det finnes mye bra på finn og bruktbutikker eller kanskje i en bod eller garasje hjemme.

En person som sykler beveger seg 3-4 ganger raskere enn en person som går og bruker fem ganger mindre energi!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar